© McLaren

Nieuwsoverzicht

Renault: 'Alonso niet direct een optie'

11 jul. 2018 08:40 Ruud Dimmers 0 reacties
De kans op een terugkeer van Fernando Alonso bij Renault F1 is klein. In 2005 en 2006 werd de Spanjaard wereldkampioen met het Franse team, maar een hernieuwde samenwerking lijkt uitgesloten.

Alonso liet eerder weten open te staan voor een terugkeer bij Renault. Een van de struikelblokken zijn het astronomische salaris van de tweevoudig wereldkampioen. Een ander struikelblok vormt de leeftijd van de Spanjaard.

Geruchten over de terugkeer van Fernando op het oude nest worden ontkracht door Renault: "Ik wil het gerucht niet aanwakkeren", laat Abiteboul aan Marca weten.

"Fernando moet eerst een beslissing over zijn toekomst nemen: blijft hij in de F1 of niet."

"We hebben veel respect voor hem, maar we zijn meer geïnteresseerd in coureurs die zich voor langere tijd aan ons willen binden. Het is niet uitgesloten dat we overeenstemming met hem kunnen bereiken, maar een eenjarige deal zou zinloos zijn."

Voor alsnog wil Renault graag door met haar huidige rijdersduo Sainz en Hülkenberg. De positie van Sainz is daarbij nog onzeker doordat hij uitgeleend is door Red Bull.

"We hebben geen haast en moeten ook bekijken welke effecten het aflopende contract met Red Bull voor de levering van motoren heeft. Over het algemeen zijn we erg tevreden over onze coureurs en willen we graag door met hem."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen