© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Renault-baas noemt prestaties eigen motor 'geweldig', maar ziet Ferrari uitlopen

18 jul. 2018 16:39 René Oudman 1 reacties
Van de tien tot dusver in 2018 gereden Grands Prix werden er drie gewonnen door een wagen met een Renault-motor. Daniel Ricciardo zegevierde in China en Monaco, Max Verstappen bleek de beste in Oostenrijk. Renault-directeur Cyril Abiteboul is bijzonder trots op 'zijn' merk, maar erkent dat Ferrari tot nu toe de grote winnaar van het seizoen is.

Het fabrieksteam van de Scuderia staat namelijk in zowel het rijders- als constructeurskampioenschap bovenaan. Bovendien komen klantenteams Haas en Sauber bijzonder goed voor de dag. "Ik ben onder de indruk van wat wij doen", zegt Abiteboul tegen Autosport, "maar dat wat de concurrentie doet is ook knap. Het gat tussen ons en Ferrari wordt er op zijn zachtst gezegd niet kleiner op."

De Fransman refereert aan de grote verschillen die, met name tijdens de Britse Grand Prix, zichtbaar waren. Ricciardo en Verstappen konden niet veel meer dan aan proberen te haken, terwijl de Ferrari's en de Mercedessen het ruime sop kozen. Waar Mercedes in de voorgaande jaren domineerde, heeft Ferrari voor 2018 de laatste grote stap weten te zetten om nu toonaangevend te zijn.

"Wat wij moeten doen is het gat zo klein mogelijk proberen te houden", oordeelt Abiteboul, wiens eigen stal - het fabrieksteam van Renault - momenteel op een vierde plaats in de tussenstand bivakkeert.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen