© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Renault begint sterk aan GP-weekend China

13 apr. 2018 15:21 Koen Bakker 0 reacties
Het F1-team van Renault is sterk begonnen aan het GP-weekend in China. Zowel Sainz als Hülkenberg wisten zich in de top acht te handhaven.

Sainz: 'Balans en gevoel zijn beter dan in Bahrein'

In de eerste en tweede vrije training reed Sainz uiteindelijk naar een achtste tijd. In het begin van de sessie reed hij, net als teamgenoot Nico Hulkenberg, met een systeem om de aerodynamica te meten. Het team van Renault werkt hard aan het verbeteren van de R.S.18.

Sainz spreekt van een succesvolle vrijdag: "Het was een foutloze vrijdag. De balans en het gevoel zijn beter dan in Bahrein. We moeten nog altijd kijken naar hoe we de longruns gaan verbeteren. Daar is zeker nog ruimte voor, maar dat komt morgen wel goed."

Het Shanghai International Circuit staat erom bekend dat de bandenslijtage hoog is. Sainz vindt het 'tricky': "Het gat tussen de soft en ultrasoft is vrij groot en de banden slijten hier erg snel. We gaan het allemaal analyseren en dan bepalen wat de ideale strategie wordt voor de race."

Teamgenoot Nico Hulkenberg eindigde de tweede vrije training als zesde, nog voor de Red Bull van Daniel Ricciardo. De Duitser had veel last van wind: "Daarbij kwam de regen aan het einde van de sessie. We gaan hard aan de slag en gaan zien wat de kwalificatie en de race gaan brengen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen