Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault begint sterk aan GP-weekend China

Het F1-team van Renault is sterk begonnen aan het GP-weekend in China. Zowel Sainz als Hülkenberg wisten zich in de top acht te handhaven.

In de eerste en tweede vrije training reed Sainz uiteindelijk naar een achtste tijd. In het begin van de sessie reed hij, net als teamgenoot Nico Hulkenberg, met een systeem om de aerodynamica te meten. Het team van Renault werkt hard aan het verbeteren van de R.S.18. Sainz spreekt van een succesvolle vrijdag: "Het was een foutloze vrijdag. De balans en het gevoel zijn beter dan in Bahrein. We moeten nog altijd kijken naar hoe we de longruns gaan verbeteren. Daar is zeker nog ruimte voor, maar dat komt morgen wel goed."

Het Shanghai International Circuit staat erom bekend dat de bandenslijtage hoog is. Sainz vindt het 'tricky': "Het gat tussen de soft en ultrasoft is vrij groot en de banden slijten hier erg snel. We gaan het allemaal analyseren en dan bepalen wat de ideale strategie wordt voor de race." Teamgenoot Nico Hulkenberg eindigde de tweede vrije training als zesde, nog voor de Red Bull van Daniel Ricciardo. De Duitser had veel last van wind: "Daarbij kwam de regen aan het einde van de sessie. We gaan hard aan de slag en gaan zien wat de kwalificatie en de race gaan brengen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"