© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Renault belooft Max Verstappen snelle motorupgrade

15 jun. 2018 19:41 Ruud Dimmers 1 reacties
Goed nieuws voor Red Bull Racing: Motorleverancier Renault zit niet bij de pakken neer maar komt binnenkort met een nieuwe upgrade. In het WK-gevecht zijn de extra PK's welkom voor Verstappen en Ricciardo.

Renault werkt aan C-spec

De B-spec werd geïntroduceerd tijdens de vorige race en leverde maximaal 20 PK op, aldus Renault. In de praktijk was dit goed voor 0,15 seconde per ronde. De volgende upgrade laat volgens Renault niet lang op zich wachten. Momenteel test het de C-spec motor op de dyno en technisch directeur Remi Taffin laat aan Racer.com weten dat deze versie op korte termijn beschikbaar komt voor de teams.

"Alle zes de door Renault-motoren aangedreven auto's gebruikten de upgrade in Canada. Deze liet een goede performance en driveability zien. We finishten met vier auto's in de top 10, scoorden een podiumplaats en klokten de snelste raceronde."

"De C-spec van onze motor wordt getest op de dyno in Viry en we hopen hem snel te kunnen introduceren, zeker nu de races elkaar in rap tempo opvolgen."

De maanden juni en juli zijn erg druk voor de teams. Zo kent juli liefst vier races in vijf weekenden. Renault heeft nog niet bekend gemaakt bij welke race de nieuwe motor wordt geïntroduceerd. Hoeveel PK de verbeterde krachtbron op gaat leveren is nog niet duidelijk. Momenteel komt Verstappen ongeveer 40 tot 50 PK tekort ten opzichte van Mercedes en Ferrari.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen