Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault belooft teams oplossing voor falende accu's

Motorleverancier Renault belooft dat het voor de Grand Prix van Australië de problemen met de accu's heeft opgelost. Tijdens de wintertest vielen diverse coureurs stil door falende accu's.

De motorleverancier blikt met een tevreden gevoel terug op de wintertests. Zonder al te grote problemen konden het fabrieksteam van Renault en de klantenteams van Red Bull en Mclaren hun ronden afleggen. Wel wacht de Franse leverancier nog een uitdaging om de accuproblemen op te lossen voor de GP van Australië. Diverse malen viel er een auto stil door een falende accu, waarbij McLaren het grootste slachtoffer was.

Bob Bell van Renault laat weten dat de problemen opgelost worden voor de eerste race van het F1-seizoen. "Ik wil benadrukken dat de problemen niet in onze powerunit zitten. We zullen alle accu's testen en de zwakke eruit halen." "Ons doel is om de teams voor het eerste Grand Prix-weekend uit te rusten met goede accu's. Gelukkig zijn de problemen tijdens de test aan het licht gekomen en niet pas in Melbourne. Dit geeft ons tijd om ze op te lossen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden