Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault bereidt zich voor op vertrek Sainz

Renault-teambaas Cyril Abiteboul heeft aangegeven dat de Franse renstal zich voorbereid op 'het slechtst mogelijke scenario'. Dat scenario houdt in dat Carlos Sainz zou vertrekken bij het team na dit seizoen.

De Spaanse coureur Carlos Sainz is op dit moment op huurbasis actief bij Renault en is een van de reële opties voor Red Bull om Daniel Ricciardo te vervangen aan het einde van het seizoen, indien de Australiër naar Ferrari vertrekt. In een soortgelijk scenario kijkt Renault volgens Abiteboul naar de verschillende mogelijkheden. "We moeten ons voorbereiden op het slechtst mogelijke scenario," vertelt de teambaas aan Reuters . Renault plant graag vooruit: "Het slechtste voor ons is als Sainz vertrekt tegen onze wil in. Maar om eerlijk te zijn is dat een reële mogelijkheid, dus plannen we graag vooruit."

Het best mogelijke scenario is echter dat Sainz tweede coureur naast Nico Hülkenberg blijft. Er zijn al gesprekken geweest tussen Sainz en Renault over de auto van 2019. "We zijn begonnen met de ontwikkeling van de auto van volgend seizoen. We hadden deze week een bijeenkomst met hem om het te hebben over de toekomstplannen, doelstellingen en het auto-ontwerp voor 2019." "Uiteraard houden we in ons achterhoofd dat Sainz in 2019 misschien geen deel uit maakt van Renault. We willen echter de prestaties op korte of middellange termijn niet in gevaar brengen door de manier waarop we met hem werken te veranderen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"