Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: 'Bevries motorontwikkeling Formule 1 in 2019 en 2020'

Het Formule 1-team van Renault roept op tot het bevriezen van de motorontwikkeling in 2019 en 2020. Dit om mogelijke nieuwe motorbouwers geen voorsprong te geven op de rest.

In 2021 wordt het huidige motorreglement aangepast. Hoe, dan is nog onduidelijk, maar Renault wil sowieso dat iedereen evenveel tijd krijgt om op die nieuwe regels in te spelen. Het roept daarom op tot een bevriezing van de huidige generatie motoren in 2019 en 2020. "Het laatste wat we willen is twee motoren tegelijkertijd moeten (door)ontwikkelen", aldus Renault-teambaas Cyril Abiteboul in gesprek met Autosport . "Mogelijke nieuwe spelers op de markt kunnen zich primair focussen op de bouw van een nieuwe motor voor 2021, maar de bestaande teams moeten dat doen naast de ontwikkeling van de huidige motoren. Nieuwe spelers hebben zodoende een oneerlijk voordeel."

Red Bull-kopstuk Helmut Marko sluit zich aan bij de woorden van Abiteboul, maar plaatst wel een kanttekening. De Oostenrijker zou graag zien dat er een regel komt die de gelijkheid van motoren in 2019 en 2020 garandeert: "Ik denk dat er een regel moet komen dat motoren in 2019 en 2020 binnen drie procent van elkaars top opereren. Op die manier kunnen we het met een engine freeze wel uitzingen tot 2021."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"