Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: 'Comeback van Kubica is zeker een optie'

Een terugkeer van Robert Kubica in de Formule 1 krijgt steeds meer vorm. Na zijn tweede test voor Renault op het circuit van Paul Ricard lijkt ook het team van Renault mee te willen werken met een terugkeer, als is teambaas Cyril Abiteboul nog uiterst voorzichtig.

De baas van het Franse team is voorzichtig met zijn uitspraken, maar laat wel doorschemeren dat Robert Kubica zomaar eens in een Renault kan zitten volgend seizoen. De test die Kubica onlangs aflegde op het circuit van Paul Ricard is een goede opmaat naar een vast stoeltje, al worden garanties nog niet gegeven. "De eerste test in Valencia werd door Robert aangevraagd. Hij wilde graag weer eens voelen hoe een Formule 1-bolide reed en dat was ook ons doel" , legt Abiteboul de initiële samenwerking met Kubica uit. "Maar tijdens deze test wilden we testen hoe hij er echt voor staat" , vervolgt Abiteboul. "Paul Ricard is fysiek gezien veel zwaarder dan Valencia, dus hier konden we goed testen tot wat Robert in staat is. We nemen het erg serieus" , aldus Abiteboul.

Met de tweede test en de positieve reactie van Renault lijkt het erop dat Kubica zijn zinnen heeft gezet op een stoeltje bij het team in 2018. Het contract van Jolyon Palmer loopt af aan het eind van dit seizoen en aangezien de Brit niet goed presteert, zijn alle opties open. "Een terugkeer van Robert behoort zeker tot de mogelijkheden, het zit in ons achterhoofd" , erkent Abiteboul. "Maar het is nog veel te vroeg om te zeggen wat er gaat gebeuren. We hebben slechts getest in een oude wagen, met een rustige set-up", tempert hij de verwachtingen. Begin augustus is er een mogelijkheid dat Kubica weer achter stuur kruipt van een Renault, maar dit keer een 2017-editie. Na de Grand Prix van Hongarije wordt er weer een in-season test gehouden voor de Formule 1-teams. Teambaas Abiteboul heeft er tot nu nog geen oren naar, maar wie weet komt daar nog verandering in.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"