© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

'Renault- en Ferrari-motor net zo goed als de Mercedes-krachtbron'

26 jun. 2018 14:30 Jan van der Burgt 0 reacties
De motoren van Ferrari en Renault doen niet meer onder voor de motoren van Mercedes. Dat is de stellige mening van Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Toto Wolff acht drie motorfabrikanten aan elkaar gelijk

De uitlatingen van Wolff komen kort nadat de upgrade van Mercedes Lewis Hamilton aan de overwinning hielp in de Grand Prix van Frankrijk. Toch is van een dominante Mercedes-motor al enige tijd geen sprake meer volgens de Mercedes-teambaas.

"Op dit moment zitten Renault, Ferrari en Mercedes zeer dichtbij elkaar. Dat onderlinge gevecht zal tot het eind van het seizoen blijven duren. Het gaat er daarbij om om verbeteringen te blijven doorvoeren die niet ten koste gaan van de betrouwbaarheid."

Mercedes introduceerde in Frankrijk met succes de langverwachte upgrade, maar Wolff durft niet te zeggen of Mercedes door die upgrade weer de overhand heeft:

"Kimi Raikkonen had nog steeds de hoogste topsnelheid, maar ik denk dat hij met minder downforce reed."

Wolff geeft aan dat hij zich wel even zorgen maakte over de betrouwbaarheid van de zogeheten spec. 2.1-motor en de leiding van Lewis Hamilton toen hij zag dat Sergio Pérez de strijd moest staken:

"Het was een nieuwe motor van ons die kapot ging, dus dan maak je je wel even zorgen, ja. Nu ging het om een waterdrukprobleem, maar op het moment dat er één motor kapot gaat, moet je goed kijken naar wat er met je eigen motoren gebeurt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen