© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Renault erkent: "Komen 55 pk tekort op Mercedes en Ferrari"

04 dec. 2018 12:42 Ruud Dimmers 4 reacties
In het seizoen 2018 zette het Formule 1-team van Renault grote stappen, maar er is nog genoeg ruimte voor verbetering. Zowel op motorisch als op aerodynamisch vlak.

Red Bull klaagde in 2018 volop over het tekort aan vermogen. Daar waar Cyril Abiteboul zijn best deed om diverse malen de kritiek te pareren, geeft hij in gesprek met Auto Motor und Sport ruiterlijk toe dat de Fransen nog tekort schieten.

"Het chassis vormt een belangrijk onderdeel van onze achterstand. Om onze achterstand te verkleinen hebben we onze structuur veranderd en de aerodynamische afdeling in Enstone anders opgetuigd."

"Qua motorvermogen komen we tijdens de races ongeveer 15 tot 20 kilowat tekort, omgerekend 20 tot 28 pk. In de kwalificatie bedraagt onze achterstand ongeveer 40 kilowatt (55 pk). Dat is significant. Met een klantenmotor van Mercedes of Ferrari hadden we onszelf in Abu Dhabi als zevende gekwalificeerd."

Deze winter hoopt Renault het gat in vermogen, nu echt, te dichten met Mercedes en Ferrari. Volgens Abiteboul is er geen enkele reden waarom dit niet gaat lukken.

"Ons chassis is beter dan dat van de subtop teams, maar niet op het niveau van de top drie teams. Onze focus ligt nu ook vol op de ontwikkeling van onze motor. Ik wil volgend jaar niet meer moeten zeggen dat we tijdens de kwalificatie zoveel vermogen tekort komen. Er is geen enkele reden waarom we deze winter het gat richting Ferrari en Mercedes niet kunnen dichten met onze motor. Voor ons chassis zullen we daar langer voor nodig hebben."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen