Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault F1 wil bij wintertest bij top drie zitten

Het Formule 1 circus geniet momenteel van een welverdiende vakantie maar achter de schermen wordt er natuurlijk hard gewerkt aan het nieuwe Formule 1 seizoen. De aftrap hiervoor wordt gegeven tijdens de eerste wintertesten in Barcelona en daar wil Renault F1 goed voor de dag komen!

De Formule 1 liefhebbers moeten nog even geduld hebben want de eerste wintertestweek vindt plaats van 26 februari tot en met 1 maart 2018 in Barcelona. Een week later hebben de coureurs nog elk weer twee testdagen tot hun beschikking. Renault kende tijdens de afgelopen wintertesten de nodige problemen waardoor het maar weinig kilometers kon maken. In totaal legde het fabrieksteam 'slechts' 2.779 kilometers af. Alleen Toro Rosso (2.719) en McLaren (1.978) presteerden nog minder. Mercedes daarentegen was ontzettend productief. De zilverpijlen legden maar liefst 5.102 kilometers af. Renault's teambaas Abiteboul laat in gesprek met Motorsport Total dan ook weten dat het doel voor de wintertesten in 2018 duidelijk is.

"Voor de titelstrijd in 2018 hebben we ons nog geen doel gesteld maar wel alvast voor de wintertesten in Barcelona. Dan willen we bij de top 3 teams zitten die de meeste kilometers hebben afgelegd." Volgens Abiteboul vormen de wintertesten de sleutel voor een goed seizoen en is het daarom zo belangrijk om in Barcelona goed voor de dag te komen. "We focussen ons op datgene wat belangrijk is. Er zijn 10 Formule 1 teams en iedereen is ervan overtuigd de beste auto te hebben gebouwd. Bij de wintertesten zien we niet alleen wie de snelste auto heeft gebouwd maar ook welke auto het meest betrouwbaar is."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie