© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Renault F1 wil bij wintertest bij top drie zitten

27 dec. 2017 08:15 Wanda Bisschop 0 reacties
Het Formule 1 circus geniet momenteel van een welverdiende vakantie maar achter de schermen wordt er natuurlijk hard gewerkt aan het nieuwe Formule 1 seizoen. De aftrap hiervoor wordt gegeven tijdens de eerste wintertesten in Barcelona en daar wil Renault F1 goed voor de dag komen!

Renault F1 wil kilometers maken tijdens wintertest

De Formule 1 liefhebbers moeten nog even geduld hebben want de eerste wintertestweek vindt plaats van 26 februari tot en met 1 maart 2018 in Barcelona. Een week later hebben de coureurs nog elk weer twee testdagen tot hun beschikking.

Renault kende tijdens de afgelopen wintertesten de nodige problemen waardoor het maar weinig kilometers kon maken. In totaal legde het fabrieksteam 'slechts' 2.779 kilometers af. Alleen Toro Rosso (2.719) en McLaren (1.978) presteerden nog minder.

Mercedes daarentegen was ontzettend productief. De zilverpijlen legden maar liefst 5.102 kilometers af.

Renault's teambaas Abiteboul laat in gesprek met Motorsport Total dan ook weten dat het doel voor de wintertesten in 2018 duidelijk is.

"Voor de titelstrijd in 2018 hebben we ons nog geen doel gesteld maar wel alvast voor de wintertesten in Barcelona. Dan willen we bij de top 3 teams zitten die de meeste kilometers hebben afgelegd."

Volgens Abiteboul vormen de wintertesten de sleutel voor een goed seizoen en is het daarom zo belangrijk om in Barcelona goed voor de dag te komen.

"We focussen ons op datgene wat belangrijk is. Er zijn 10 Formule 1 teams en iedereen is ervan overtuigd de beste auto te hebben gebouwd. Bij de wintertesten zien we niet alleen wie de snelste auto heeft gebouwd maar ook welke auto het meest betrouwbaar is."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen