Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault gaat voor betrouwbaarheid na ‘te agressief’ 2017

De motorfabrikant die dit jaar de meest onbetrouwbare motoren leverde was Honda, maar Renault zat daar niet ver vanaf. Zowel Red Bull, Toro Rosso als Renault zelf hadden veel last van ploffende motoren. Het kostte de teams veel waardevolle punten en dus gaat Renault vol inzetten op de betrouwbaarheid volgend seizoen.

Cyril Abiteboul, teambaas van Renault, erkent de problemen die Renault had dit seizoen. Volgens Abiteboul is dat vooral het gevolg van een te agressieve strategie. “Door de agressieve strategie wilden we graag meer vermogen en betere prestaties leveren aan onze klanten” , legt Abiteboul uit aan ESPN. Dat was achteraf dus niet de goede strategie, erkent Abiteboul. Daarom gaat Renault zich nu richten op meer betrouwbaarheid. Dat kan er echter wel voor zorgen dat Renault even ‘stilstaat’ in de ontwikkeling.

“Het belangrijkste is nu om betrouwbaar te zijn. Daar gaan we nu hard aan werken, zodat we tijdens de wintertest veel kilometers kunnen maken.” Als de motor betrouwbaar is gaat Renault pas stappen proberen te zetten richting de top van het veld, aldus Abiteboul. “Pas als de motor betrouwbaar genoeg is, kunnen we gaan werken aan stappen die ons richting Mercedes en Ferrari brengen” , aldus Abiteboul.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"