Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault had meer verwacht van McLaren in eerste jaar samenwerking

Een jaar geleden had het team van McLaren grote praatjes. Nadat de motoren van Honda bij het oud ijzer waren gedumpt en Renault werd aangesteld als nieuwe leverancier, zou de stal in 2018 misschien wel een gooi naar overwinningen kunnen doen. Niets bleek uiteindelijk minder waar: McLarens beste prestatie was een enkele vijfde plaats, met meer geluk dan wijsheid werd de zesde plek in het kampioenschap bij de constructeurs veroverd.

Renaults teambaas Cyril Abiteboul kan het niet laten om de knuppel in het hoenderhok te gooien. De Fransman herhaalde de gedachtegang van eind 2017 - dat McLaren in staat was tot grote prestaties met Renault-power in het achteronder - en zei verbaasd te zijn door het feit dat de Britse stal er dit jaar totaal niet aan te pas kwam.

"Ik ben een beetje verrast door het feit dat we gedurende het merendeel van dit jaar hebben geknokt tegen Haas", belicht Abiteboul de situatie in gesprek met Autosport . "Eigenlijk hadden we verwacht dat we zouden strijden met McLaren. Denk eens terug aan deze tijd, een jaar geleden. Toen was net bekend dat wij McLaren zouden voorzien van motoren. Mensen zeiden me 'je bent gek, je zal worden verslagen door je klanten!'. Uiteindelijk kregen we meer tegenstand van een team dat vrij nieuw is, nog jonger dan onze nieuwste operatie in de Formule 1 wat bovendien een behoorlijk andere aanpak heeft." Haas finishte uiteindelijk op 29 punten achter Renault. De geelzwarten noteerden een vierde plaats in de eindrangschikking dankzij het veroveren van 122 WK-punten. Rijders Nico Hülkenberg en Carlos Sainz werden beiden een keer vijfde. Sainz vertrekt overigens bij Renault: de Spanjaard moet ruimte maken voor de van Red Bull Racing gearriveerde Daniel Ricciardo en verkast ironisch genoeg naar McLaren, waar hij op zijn beurt Fernando Alonso vervangt.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje