Renault herhaalt: 'We willen beide auto's in de punten'

31 aug. 2017 08:01 Rik Alkema 0 reacties
Hoewel het circuit van Monza op het eerste gezicht totaal niet geschikt lijkt voor de Renault-aangedreven bolides, wil Renault ook in Italië weer gaan scoren. In België scoorde Nico Hulkenberg wederom veel punten voor het team, dat nu nog maar één punt achter het team van Haas staat in het kampioenschap. Om te stijgen in het klassement moet Renault echter met twee auto's in de punten eindigen, iets dat tot nu toe nog niet gelukt is.

Renault wil weer scoren in Italië

Na twaalf wedstrijden heeft Renault 34 punten verzameld. Al die 34 punten kwamen van kopman Nico Hulkenberg. Jolyon Palmer scoorde nog geen enkele keer punten en dus is het hoog tijd dat Palmer ook eens in de punten eindigt, stelt teambaas Cyril Abiteboul.

"Ons doel blijft om punten te scoren en het de teams boven ons moeilijk te maken", stelt Abiteboul. "Al weten we dat het op Monza een stuk moeilijker gaat worden in vergelijking met de circuits die nog moeten komen", voegt hij daar aan toe.

"Maar we kunnen met vertrouwen naar Italië afreizen. In Spa hebben we getoond dat we grote stappen hebben gezet", doelt Abiteboul op de snelheid die Renault in België had. Met een knappe zesde plaats scoorde Hulkenberg weer punten voor zijn team in Spa. Palmer kwam echter niet verder dan een dertiende plaats, terwijl hij in de kwalificatie wel zijn snelheid liet zien.

Hoewel de betrouwbaarheid van de motor ook Jolyon Palmer parten speelt dit seizoen, eist Abiteboul in Italië een puntenfinish van zijn coureurs. Daarmee herhaalt hij zijn stelling van voor de zomerstop, toen hij ook stelde dat hij beide wagens in de punten wil zien.

"We moeten met beide auto's in de punten eindigen, de snelheid is namelijk op een prima niveau", is Abiteboul tevreden over de racesnelheid van Renault.

"De betrouwbaarheid is echter wel een probleem. Momenteel is dat gewoon ondermaats en we werken er hard aan om dat te verbeteren. We moeten zorgen dat beide wagens heel over de streep komen dit weekend", besluit Abiteboul.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen