Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Performance nieuwe Renault-motor ziet er veelbelovend uit'

Bij Renault is men zeer tevreden over de ontwikkeling van de Franse krachtbron. Met de snelheid zit het volgens Renault al wel goed, waardoor de betrouwbaarheid momenteel extra aandacht krijgt.

Volgens Renault zijn de eerste resultaten van de nieuwe Renault-motor voor 2019 bijzonder positief. De 'performance' van de motor die achterin de bolides van het fabrieksteam en McLaren komen te liggen, is volgens de Fransen dik in orde, aan de betrouwbaarheid wordt nog geschaafd.

"Alles ziet er veelbelovend uit, met name de performance, maar er moeten nog wat puntjes op de i worden gezet voor wat betreft de betrouwbaarheid en levensduur van de motor. De motor zoals die nu op testbank staat is nog niet de motor zoals we die meenemen naar Australië", zo laat Renaults technisch directeur Marcin Budkowski optekenen in gesprek met Crash.net . "De motor is nooit echt af, voordat hij wordt ingescheept voor de eerste race in Melbourne. We werken nu hard aan de betrouwbaarheid en zoeken naar de perfecte balans tussen performance en duurzaamheid. Het is vrij makkelijk om meer pk's uit een krachtbron te trekken, maar daardoor gaat hij mogelijk niet het gewenste aantal races mee. Je moet ergens in het midden uit zien te komen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"