Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault juicht invoering budgetlimiet in de Formule 1 toe

Renault juicht de invoering van een budgetlimiet toe als dat de beste manier blijkt om kosten te besparen in de Formule 1. Dat stelt technisch directeur Bob Bell.

De Formule 1-bazen zoeken al tijden naar manieren om de uitgaven van Formule 1-teams te drukken. Daar zijn velerlei oplossing voor te bedenken, maar de makkelijkste, en tevens meest rigoureuze, blijft het invoeren van een budgetlimiet. "Een prima plan ", zo oordeelt Renault's technisch directeur Bob Bell: "Wij zijn van mening dat het minder zou moeten kosten om succesvol te zijn in de Formule 1. Als een budgetlimiet of een soortgelijk initiatief dat voor elkaar kan krijgen, zijn we voor."

Bell is van mening dat de Formule 1 toe moet werken naar een omgeving waarin alle teams zichzelf staande kunnen houden, zowel op financieel als op sportief gebied. "Neem Force India. Dat team is al twee keer op rij vierde geworden bij de constructeurs en heeft enkel kunnen overleven door persoonlijke investeringen van teambaas Vijay Mallya. Manor bleef enkele jaren geleden enkel overeind door kapitaalinjecties van de eigenaren." "We moeten toe naar een Formule 1 waarin alle teams zichzelf zichzelf gezond kunnen houden, puur op basis van de inkomsten die ze zelf genereren."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie