Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: 'Max Verstappen heeft een kwalificatiemodus op de Renault-motor'

De Renault-motor beschikt volgens Cyril Abiteboul ook over een kwalificatiemodus. In China kregen Max Verstappen en Daniel Ricciardo wat extra vermogen, waarbij deze voornamelijk tijdens de kwalificatie beschikbaar was.

Het is al jaren een lastig onderwerp in de Formule 1: De kwalificatiemodus. Mercedes kon haar motor altijd vol open draaien en won zo enkele tienden. De door Renault aangedreven teams, waaronder Red Bull, moesten altijd lijdzaam toezien hoe ze kansloos waren voor de pole. Abiteboul laat weten dat de Renault-motor ook een kwalificatiemodus heeft. Deze is echter niet van het niveau van de 'party mode' van Mercedes. "We doen er alles aan om het gat te dichten", laat Abiteboul van Renault aan Motorsport-Total weten.

"We beschikken over een kwalificatiemodus, maar deze is niet zo sterk als die van de andere teams. De kloof is wel verkleind, maar we moeten nog altijd een inhaalslag maken." In China liet Renault al weten dat de teams langer op vol vermogen konden rijden. De 'upgrade' bracht volgens Max Verstappen weinig.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi