Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault met grote upgrade aan de start bij GP Duitsland

Carlos Sainz meent dat Renault er nog niet in is geslaagd het ware potentieel van de RS18 volledig te benutten. De Spanjaard kan geen enkel aspect van de auto benoemen dat niet verbeterd kan worden. Een updatepakket voor de GP van Duitsland moet al voor de nodige verbetering zorgen.

Renault staat momenteel vierde in de stand bij de constructeurs en voelt de hete adem van Haas F1 in de nek. Komend weekend introduceert Renault enkele grote updates, waaronder een nieuwe voorvleugel. Renault hoopt daarmee meer afstand van Haas F1 te kunnen nemen. "Haas F1 presteert opvallend goed, maar wij willen graag onze lichte voorsprong op dat team verder uitbouwen. Dat moet ook kunnen, want ik denk dat er nog heel veel uit onze auto te halen valt", aldus Sainz in gesprek met Crash.net.

"Volgens mij kan elk aspect van onze auto nog verbeterd worden. Ik kan althans niks aanwijzen wat niet meer verbeterd kan worden. Dat bedoel ik overigens positief en niet als kritiek naar Renault toe. Om wereldkampioen te worden moet je je nu eenmaal op alle gebieden blijven ontwikkelen." "Renault is een groot team en dat betekent dat we voortdurend updates kunnen introduceren en dat ook zeker doen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we ons mannetje zullen staan in het gevecht om de vierde plaats."

Viaplay
x
Live reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen