Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault mikt op vijfde plaats dit seizoen

Na een lastig 'overgangsjaar' mag Renault dit jaar weer voorzichtig naar boven kijken. Vooral Nico Hulkenberg laat de potentie van het team zien. De Duitser werd al drie keer zesde en dus 'best of the rest' achter de topteams. Desondanks staat het team nog altijd 'slechts' op de achtste plaats in het kampioenschap.

Als het aan teambaas Cyril Abiteboul ligt gaat er snel verandering komen in die achtste plaats. De Fransman kijkt vooruit en legt de lat hoog voor zijn team: vijfde worden in het kampioenschap. "We hebben nog zeven wedstrijden en het gat met de nummer vijf is 21 punten. Dat moet zeker te overbruggen zijn" , is Abiteboul duidelijk.

De volgende wedstrijd in Singapore is voor Renault een goede mogelijkheid om het gat flink te verkleinen. Op het stratencircuit in de stadstaat is het aantal paardenkrachten minder belangrijk en dus heeft Renault een goede kans om wat punten binnen te harken. "Singapore wordt een belangrijke Grand Prix" , blikt Abiteboul vooruit. "Het circuit in Singapore ligt onze auto veel beter, dus we moeten het momentum zien te behouden." Renault gaat dan ook voor de positie 'best of the rest' in Singapore. "We verwachten op hetzelfde niveau te zitten als in Hongarije, België en Groot-Brittannië. We hebben ook wat kleine updates die we zullen testen tijdens de vrije trainingen" , is Abiteboul positief gestemd over de volgende Grand Prix.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"