© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Renault mikt op vijfde plaats dit seizoen

10 sep. 2017 19:42 Rik Alkema 0 reacties
Na een lastig 'overgangsjaar' mag Renault dit jaar weer voorzichtig naar boven kijken. Vooral Nico Hulkenberg laat de potentie van het team zien. De Duitser werd al drie keer zesde en dus 'best of the rest' achter de topteams. Desondanks staat het team nog altijd 'slechts' op de achtste plaats in het kampioenschap.

Renault gaat voor vijfde plek

Als het aan teambaas Cyril Abiteboul ligt gaat er snel verandering komen in die achtste plaats. De Fransman kijkt vooruit en legt de lat hoog voor zijn team: vijfde worden in het kampioenschap.

"We hebben nog zeven wedstrijden en het gat met de nummer vijf is 21 punten. Dat moet zeker te overbruggen zijn", is Abiteboul duidelijk.

De volgende wedstrijd in Singapore is voor Renault een goede mogelijkheid om het gat flink te verkleinen. Op het stratencircuit in de stadstaat is het aantal paardenkrachten minder belangrijk en dus heeft Renault een goede kans om wat punten binnen te harken.

"Singapore wordt een belangrijke Grand Prix", blikt Abiteboul vooruit. "Het circuit in Singapore ligt onze auto veel beter, dus we moeten het momentum zien te behouden."

Renault gaat dan ook voor de positie 'best of the rest' in Singapore. "We verwachten op hetzelfde niveau te zitten als in Hongarije, België en Groot-Brittannië. We hebben ook wat kleine updates die we zullen testen tijdens de vrije trainingen", is Abiteboul positief gestemd over de volgende Grand Prix. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen