Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: 'Motorproblemen zijn schuld Toro Rosso'

Voor Toro Rosso komt een nieuwe motorleverancier wellicht net zo gelegen als voor het team van McLaren. Het satellietteam van Red Bull Racing heeft de laatste wedstrijden extreem veel problemen met de Renault-motor en hoopt, misschien tegen beter weten in, op beterschap met Honda. Renault stelt echter dat het niet zozeer aan de motor ligt, maar meer aan het team zelf.

De laatste races gaat het niet lekker voor Toro Rosso. In Brazilië blies Brendon Hartley tijdens de eerste vrije training al voor de derde keer zijn motor op, in slechts drie weekenden tijd. Daarnaast miste ook Pierre Gasly veel tijd door een motorprobleem. Iets wat hem nog bekend voorkomt uit Mexico, toen hij nauwelijks reed op de vrijdag en zaterdag door motorproblemen. Hoewel de schuld van de problemen al snel bij Renault wordt gelegd, denkt Renault-baas Cyril Abiteboul niet dat het probleem bij Renault vandaan komt.

"We maken ons zorgen over hoe de motor in de auto is geplaatst. Dat kan de problemen veroorzaken, in de Formule 1 is tenslotte niets toevallig" , is Abiteboul stellig tegenover Motorsport.com. Volgens Abiteboul zorgen de problemen bij Toro Rosso bovendien ook voor problemen bij Renault. "Door de problemen hebben we een gebrek aan onderdelen, die we niet zo snel bij kunnen maken. We hadden deze problemen niet aan zien komen, dus we zitten aan de grens van wat we kunnen doen." "Dat zorgt weer voor nieuwe problemen, dus het is een sneeuwbal effect. Als de bal eenmaal rolt, is hij moeilijk te stoppen" , besluit de Renault-baas.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje