Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault neemt maatregelen na motorproblemen Max Verstappen

Renault gaat een andere contactpersoon instellen voor haar klantenteams. Dit naar aanleiding van de motorische problemen die de Renault-aangedreven bolides teisteren, met in het bijzonder die van Max Verstappen.

De klantenteams van Renault, Red Bull en Toro Rosso, krijgen vanaf volgend weekend een andere contactpersoon voor motortechnische zaken bij Renault. Daarmee geeft Renault vervolg aan het statement dat ze in Italië maakten: er moet wat veranderen. Matthieu Dubois moet vanaf de Grand Prix van Singapore plaatsmaken voor Ricardo Penteado. Laatstgenoemde komt over van de operationele afdeling van Renault, waar hij manager was van de operationele zaken op het circuit. Vanaf de Grand Prix van Singapore is hij dus verantwoordelijk voor de motoren van het team.

Naast de wijziging in de top van het team heeft Renault een extra personeelslid in de garage van Red Bull gestald, om advies te geven over de Renault-motor. Deze maatregel zal ook van kracht zijn vanaf de Grand Prix van Singapore. Met de maatregelen probeert Renault de motorproblemen die Red Bull en Toro Rosso teisteren terug te dringen. Vooral Max Verstappen was de sigaar dit seizoen. De Nederlander viel al drie keer uit met een motorisch probleem.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"