Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault niet bang dat het Sainz terug moet geven aan Red Bull

Renault is niet bezig met de mogelijkheid dat het Carlos Sainz aan het eind van dit seizoen terug moet geven aan Red Bull. De Spanjaard rijdt in 2018 op huurbasis voor de Franse formatie.

Renault-teambaas Cyril Abiteboul is nog altijd blij met de komst van Carlos Sainz naar zijn team, zij het op huurbasis. Maar er bestaat een kans dat Red Bull hem na dit seizoen dus weer terugverlangt van Renault, zonder dat het team daar iets aan kan doen. Abiteboul maalt daar echter niet om: "Het is niet zo dat we hem gedurende het seizoen al kunnen kwijtraken aan Red Bull. Hij is een jaar van ons, en dat maakt dit contract in feite niet anders dan elk ander éénjarig contract in de paddock." Abiteboul gaat in gesprek met Motorspor t verder: "Het enige verschil is dat we voor een mogelijke contractverlenging in gesprek moeten met twee partijen. Met Carlos Sainz én met Red Bull."

Het is overigens niet zo dat Carlos Sainz volgend seizoen op aangeven van Red Bull terug kan keren naar Toro Rosso. Red Bull zou volgens de de constructie enkel een beroep mogen doen op Sainz als ze hem bij Red Bull Racing willen stallen. Het contract van Daniel Ricciardo bij Red Bull loopt dit seizoen af en mocht de Australiër willen vertrekken, dan lijkt een Carlos Sainz een belangrijke kanshebber voor het stoeltje. In dat geval zou hij via een omweg herenigd worden met Max Verstappen, met wie hij in 2015 debuteerde bij Toro Rosso. Volgens Abiteboul heeft Red Bull een deadline waarbinnen ze hun wensen wat Sainz betreft kenbaar moeten maken, maar de Renault-teambaas wil het zo strikt niet nemen. "Ik denk dat de bewegingen op de rijdersmarkt bepalend moeten zijn voor wanneer we om de tafel gaan zitten, niet de datums die op de contracten staan."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'