Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: "Nieuwe Formule 1-regels gaan echt het verschil niet maken"

Renault heeft tegen de nieuwe Formule 1-regels voor 2019 gestemd en is altijd tegen de wijzigingen in aerodynamica gebleven. Volgens de Franse constructeur gaat het beoogde effect niet behaald worden.

"Het idee achter het nieuwe aerodynamische concept was het bevorderen van inhalen, maar we hebben tegen dat plan gestemd, omdat we denken dat die doelen op die manier niet behaald gaan worden", aldus Renaults technisch kopstuk Marcin Budkowski.

"Het is een hele kleine stap in de goede richting, waarvan we echter niet verwachten dat het een enorm verschil zal maken. Als je dan bedenkt hoeveel het allemaal wel niet heeft gekost aan research and development, dan is dat de investering niet waard geweest." Renault zal echter de harde woorden over de nieuwe regels voor 2019 inslikken als blijkt dat ze tegen de verwachtingen in wél effect hebben: "Als er opeens volop ingehaald wordt, dan is dat natuurlijk geweldig en juichen we dat alsnog van harte toe. Ik zie het alleen niet zo één-twee-drie gebeuren", besluit Budkowski.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'