Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: "Nieuwe testbank moet ontwikkeling 2019-motor een boost geven"

Renault beschikt vanaf volgende maand over een nieuwe testbank om de nieuwe Renault-motor op te plaatsen. Het moet de Franse constructeur helpen het gemis aan pk's ten opzichte van de concurrentie weg te nemen.

Renault loopt al sinds de introductie van de V6 turbomotoren in 2014 achter de feiten aan. In een poging het gat naar de concurrenten van Ferrari en Mercedes te dichten, investeerde Renault in een nieuwe testbank voor de krachtbron, waar anderhalf jaar aan gewerkt is. Over een maand wordt het nieuwe apparaat geïnstalleerd in fabriek in het Franse Viry-Chatillon. De testbank moet eraan bijdragen dat mogelijke problemen met de motor al in de fabriek worden ontdekt, in plaats van op het circuit.

"Het idee is om zoveel mogelijk onderdelen te kunnen testen, nog voordat de motor al draaiende achterin onze auto's op het circuit verschijnen. Hoe meer onderdelen we in eigen huis al kunnen testen, des te representatiever het beeld is", aldus Renaults hoofd ontwikkeling Laurent de Bailleul. "Voorheen stuitten we pas op het circuit op mogelijke issues, terwijl we die nu weken eerder in Viry-Chatillon kunnen ondervangen. Dat maakt onder andere dat we beter voorbereid ten tonele kunnen verschijnen tijdens de eerste testsessies."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"