© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Renault: 'Onze kwalificaties moeten beter om uit het gedrang te blijven'

Renault nam in Spanje de vierde plaats bij de constructeurs over van McLaren. Teambaas Cyril Abiteboul wil echter meer zien van zijn team, met name in kwalificaties.

Renault-teambaas wil betere kwalificaties zien

"Om onze coureurs uit het gedrang te houden zoals in Spanje, moeten we onze kwalificaties zien te verbeteren", aldus Cyril Abiteboul.

Nico Hülkenberg moest in Spanje de strijd staken, nadat Romain Grosjean hem na zijn spin uit de wedstrijd kegelde. Als dat soort incidenten voorkomen kan worden door verder naar voren te starten, komen de resultaten volgens Abiteboul vanzelf:

"Als wij er in slagen onze rijders een goede auto te geven, weet ik zeker dat zij het karwei wel af weten te maken."

Met name tijdens de Grand Prix van Monaco is een goede startplaats van cruciaal belang. Abiteboul hoopt daar een gooi naar te kunnen doen door opnieuw enkele updates te introduceren.

"In Monaco mag je altijd het onverwachte verwachten en dat doen we dan ook. We hebben bovendien enkele updates in de pijplijn zitten en twee bovengemiddeld goede coureurs die zich in Monaco kunnen laten gelden." 

"Ik neem aan dat we een mooi resultaat kunnen boeken in Monaco. Ons doel is in ieder geval onze vierde stek in het wk versterken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen