Renault pleit voor standaard motoronderdelen in Formule 1

18 aug. 2018 17:15 Jan van der Burgt 6 reacties
Renault-teambaas Cyril Abiteboul zou het toejuichen als de Formule 1 meer met standaardonderdelen voor de complexe motoren gaat werken. Het verkleint in zijn ogen de kans op verdenkingen van vals spel.

De Formule 1-motoren anno 2018 zijn dermate complex dat ook de FIA zelf soms moeite heeft om de constructies van diverse teams te begrijpen. Zo duurde het eerder dit jaar enkele Grands Prix, voordat het bestuursorgaan met zekerheid kon zeggen dat de Ferrari-motor waar zoveel over te doen was volledig legaal was.

Om die reden pleit Renault-teambaas Cyril Abiteboul in gesprek met Autosport.com voor het invoeren van meer standaardonderdelen voor de Formule 1-motoren:

"Ik denk dat we moeten nadenken over manieren om het de FIA makkelijker te maken om de legaliteit van onze motoren te controleren. De motoren zijn momenteel zo complex dat ik blij ben dat ik zelf die zware taak niet heb."

Ik denk dat los van de voordelen voor de competitie standaardonderdelen het vertrouwen tussen de teams positief beïnvloeden."

In een wereld waarin het vinden van de juiste mazen in de wet tienden kan opleveren, zullen verdenkingen van vals spel op de loer blijven liggen. Logisch, zo oordeelt Abiteboul:

"Ook wij zien met ons motorconcept ruimte om de regels te buigen en daar voordeel uit te halen, maar we doen het niet. Het feit dat die mogelijkheden er zijn, is echter onacceptabel."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen