Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault presenteert nieuwe bolide Ricciardo en Hülkenberg op 12 februari

Het strijdwapen waarmee Renault de Formule 1-circuits in 2019 betreedt, zal op 12 februari aanstaande worden gepresenteerd. Dit liet de Franse stal, die in het afgelopen seizoen een vierde plaats in de eindstand bij de constructeurs liet noteren, op donderdag weten. Het zal de eerste Renault worden waarmee Daniel Ricciardo rondrijdt: de Australiër maakt na vijf seizoenen Red Bull Racing de overstap naar de geelzwarte brigade.

Renault maakt in 2019 gebruik van een nieuwe huisstijl. Zo vervalt het woordje 'Sport', dat sinds de herintrede in 2016 opgenomen was in de officiële naam van het team. In 2019 staat de Franse stal op de deelnemerslijst als 'Renault F1 Team', de naam waaronder in de jaren '00 eveneens werd geopereerd.

Vooralsnog is Renault het eerste team dat de nieuwe bolide presenteert, al hebben zeven van de tien equipes nog niet bevestigd op welke dag zij het doek van hun nieuwe wagen trekken. Eén dag nadat de nieuwe Renault aan de wereld wordt getoond zal Racing Point/ het voormalige Force India haar nieuwe bolide presenteren. Op 15 februari, drie dagen na Renault, staat de onthulling van de nieuwe Ferrari op het programma. Het seizoen 2019 zal een nieuwe stap moeten vormen in Renaults weg naar voren. Nadat de stal in 2016 terugkeerde op de Formule 1-grid, zijn de prestaties er enkel op vooruit gegaan. Waar de geelzwart-gekleurde brigade in haar eerste seizoen een negende plek in de eindstand scoorde, werd men een jaar later zesde. Afgelopen seizoen liet Renault zoals bovenvermeld een vierde plaats in de eindklassering optekenen. Hülkenberg bleek 'best of the rest', de hoogstgeklasseerde coureur achter de bekende zes toprijders. De Duitser werd zevende in de rijdersstand. Carlos Sainz verlaat het team na iets meer dan een jaar aanwezigheid: de Spanjaard moet wijken voor Ricciardo. Sainz trekt naar McLaren, waar Fernando Alonso is verdwenen.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen