Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: 'Prestaties F1-motor overtroffen onze eigen verwachtingen'

De openingsrace van het nieuwe Formule 1 seizoen is voor motorfabrikant Renault zonder problemen verlopen. Alle zes coureurs eindigden namelijk in de top tien maar toch wil Renault's teambaas Abiteboul nog niet te hard van stapel lopen.

In gesprek met Speedweek kijkt teambaas Abiteboul dan ook met een positief gevoel terug op de eerste race. "In Australië waren we op meerdere fronten sterk. Onze betrouwbaarheid was goed, net als de performance en ja, het resultaat mocht er inderdaad zijn." Vorig jaar liet de betrouwbaarheid van de Renault krachtbron nog regelmatig te wensen over maar al in de winterperiode liet Renault weten dat ze hier hard aan hebben gewerkt. In Australië betaalde zich dat in ieder geval uit. "We hebben totaal geen problemen gehad met de stabiliteit en ook onze klantenteams hadden geen problemen met de diverse onderdelen. Onze prestaties overtroffen eigenlijk onze verwachtingen en het resultaat was echt geweldig. Het was voor ons de eerste keer dat we met twee auto's in de punten eindigden en voor het eerst in de geschiedenis van de Formule 1 dat alle zes auto's met een Renault motor in de top tien finishte."

Ondanks het positieve begin is Abiteboul zich ervan bewust dat er nog steeds hard gewerkt moet worden. "Natuurlijk is de openingsrace goed verlopen maar we moeten wel oppassen. De onderlinge verschillen zijn zeer gering." Abiteboul vertrouwt er in ieder geval op dat Renault de juiste richting is ingeslagen en hoopt dan ook dat zich dat uitbetaald in de komende twee races. "In Bahrein hebben we opnieuw een probleemloos weekend nodig, vooral omdat we daarna direct door gaan naar China. In Australië hebben we in ieder geval laten zien dat we met de ontwikkeling de juiste kant op zijn gegaan. Dat moeten we nu door blijven zetten."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"