Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: "Red Bull liegt iedereen voor, Honda geen spat beter"

Straffe taal van Renault. Volgens Cyril Abiteboul is de Honda-motor vooralsnog geen spat beter dan de Renault-krachtbron en verdraaid Red Bull de keiharde cijfers.

Er wordt de laatste tijd veel gezegd en geschreven over de positieve ontwikkeling van de Honda-motor. Red Bull en de Japanners roepen voortdurend in 2019 voor de titel te gaan, wat mogelijk moet zijn, aangezien de Honda-motor nu al meer pk's zou uitspuwen dan de Renault die in 2018 achterin de RB14 lag.

"Onzin", zo oordeelt Renault-teambaas Cyril Abiteboul in gesprek met Motorsport-Magazin . "De Honda-motor loopt nog zeker 20 kW op ons achter, zo'n 27 pk. Ik ben op de hoogte van de cijfers die Red Bull rondstrooit, maar daar verdraait men de feiten." Sterker nog, waar veel mensen de progressie van Honda van afgelopen seizoen loven, ziet Renault dat de Japanners geen stap dichterbij zijn gekomen: "Vorig jaar liep Honda al 20 kW op ons achter en nu nog steeds. Wat dat betreft zijn ze niks opgeschoten." Red Bull-adviseur Helmut Marko laat zich desgevraagd niet verleiden tot een inhoudelijke reactie: "Laat Cyril maar lekker dromen, volgend jaar wordt wel duidelijk waar iedereen staat."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'