Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: "Regel eerst die budgetlimiet, daarna de rest"

In 2021 gaat de Formule 1 volledig op de schop. De auto's worden anders, sportieve reglementen gaan op de schop en financieel wordt steeds meer de hand op de knip gehouden. Kortom, er verandert veel. Te veel, zo redeneert Renault-teambaas Cyril Abiteboul.

"Juist op het moment dat je teveel tegelijkertijd in wilt voeren, loop je het risico dat je niks voor elkaar krijgt. Ik wil dan ook voorstellen om vooral pragmatisch te werk te gaan en eerst het meest belangrijke erdoor te drukken", aldus Abiteboul in gesprek met Racefans.net. Dat belangrijkste is volgens de Fransman het (gefaseerd) invoeren van de budgetlimiet en het herverdelen van het prijzengeld: "Ik denk dat het commerciële plaatje van de Formule 1 op de schop moet, om op dat gebied meer gelijkheid tussen de teams te creëren. Nu geven we enorme bedragen uit, maar eigenlijk hebben we nog geen idee waar we concreet aan toe zijn in 2021."

Wat Abiteboul betreft is er haast geboden bij het concretiseren van de financiële plannen en de invoering van een budgetlimiet. Anders is het mogelijk te laat: "Het invoeren van een budgetlimiet levert sommige teams enorme hoofdbrekens op. Wij vallen ook onder die teams, omdat we meer uitgeven dan de beoogde 150 miljoen. Voor ons is dit echter nog een klein probleem, maar voor de grotere team als Red Bull en Ferrari is dat een megaprobleem." "Daarom moeten we zo snel mogelijk weten waar we aan toe zijn, anders zullen teams zeggen dat het te laat is en dan worden de plannen opnieuw uitgesteld. Om die reden moet de financiële herinrichting van de Formule 1 bovenaan de prioriteitenlijst staan."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi