© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Renault: "Ricciardo doet hoogtijdagen met Alonso herleven"

Daniel Ricciardo heeft nog geen meter voor het fabrieksteam van Renault gereden, maar de Fransen zijn nu al dolblij met de Australiër. Teambaas Cyril Abiteboul vergelijkt het enthousiasme met de tijd waarin Fernando Alonso namens Renault om kampioenschappen streed.

Afgelopen seizoen werd duidelijk dat Daniel Ricciardo Red Bull zou gaan verlaten voor een avontuur bij Renault. Dat avontuur staat op het punt van beginnen en zorgt voor optimisme bij de Fransen.

"Men reageerde in de fabrieken in Enstone en Viry zeer enthousiast op het nieuws dat Daniel Ricciardo ons team kwam versterken. Ik had wel enig enthousiasme verwacht, maar de reactie van het personeel overtrof die verwachtingen. Ik heb de jongens niet meer zo enthouasiast ergens over gezien sinds dat Fernando Alonso in 2005 en 2006 titels won voor Renault", aldus Abiteboul in gesprek met Autosport.

Abiteboul weet dat de druk op Renault toeneemt nu Ricciardo op de loonlijst staat: "Dat weet je als een een bewezen racewinnaar contracteert. We voelen ons verplicht om hem de motor en het chassis te geven dat hij verdient."

"Ook al zijn we nog niet aan het winnen, we voelen met zijn allen dat we met het contracteren van Ricciardo een belangrijke stap richting dat doel hebben gezet", vervolgt Abiteboul. "We hebben hem verteld dat we een team in opbouw zijn en we zien hem als een leider in dat proces, maar volgens mij ziet hij juist die uitdaging wel zitten."

Abiteboul weet wat Renault met Ricciardo wil bewerkstelligen, maar weet ook welke kant het niet op wil gaan: "We willen ons niet voelen zoals McLaren zich ongetwijfeld gevoeld heeft met Fernando Alonso binnen de geleden. We willen niet het soort frustratie dat te lezen was in de ogen van Alonso terugzien in de ogen van Daniel."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen