Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault richt pijlen op McLaren: "De vierde plek is het doel"

Woensdagmiddag toonde Renault op de Champs-Elysees in Parijs haar nieuwste bolide, waarmee het in 2020 een gooi wil doen naar de vierde plaats in het kampioenschap voor de constructeurs.

Althans, dat is het doel dat Renault-teambaas Cyril Abiteboul tijdens de presentatie stelde voor het komende seizoen. Met twee prima coureurs, Daniel Ricciardo en Esteban Ocon, in de gelederen, wil de Franse renstal in 2020 die vierde plek weer heroveren van McLaren. Het Britse team mocht zich in 2019 namelijk 'the best of the rest' noemen, nadat die positie in 2018 nog voor de Fransen was weggelegd. "Het terugveroveren van de vierde positie in het kampioenschap voor de constructeurs is en blijft het doel voor het komende seizoen, dat mogelijk spannender dan ooit kan gaan worden", zo klinkt de Franse teambaas ambitieus. "Tegelijkertijd moeten we de drie verschillende prioriteiten, die we in de winter hebben gesteld, respecteren: namelijk betrouwbaarheid vanaf dag één, een snelle doorontwikkeling van de bolide vroeg in het seizoen en natuurlijk goede resultaten neerzetten." Tekst gaat verder onder de afbeelding

Ook moet er binnen het team weer aan vertrouwen worden gewonnen, zo meent Abiteboul. "Het vertrouwen moet weer omhoog en de teamspirit moet sterker worden, zodat we het beste uit al onze werknemers en het maximale uit dit lange seizoen te kunnen halen." Tegelijkertijd ligt het vizier ook al op 2021, als de Formule 1-regels aanzienlijk op de schop gaan. Eerder gaf de Fransman al aan dat bij Renault eigenlijk al veel op dit seizoen is gericht, maar zo uitgesproken over 2021 was hij deze woensdag niet. "2020 is ook een belangrijk jaar omdat het het einde betekent van een tijdperk en het begin vormt van de voorbereidingen op het nieuwe tijdperk. Dit jaar moeten we namelijk zorgen dat we de goede weg inslaan voor 2021, als de regels op ingrijpende wijze zullen veranderen." "De veranderingen binnen de Renault-organisatie, die we afgelopen half jaar hebben doorgevoerd, hebben we dan ook met 2021 in ons achterhoofd gemaakt. We moeten zorgen dat we perfect anticiperen op de aanstaande veranderingen en onze kans grijpen", aldus Abiteboul.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden