Renault: 'Slechte Formule 1 motor schuld van Briatore'

28 dec. 2017 14:31 Ruud Dimmers 0 reacties
Motorleverancier Renault zegt nu nog hinder te ondervinden van een beslissing uit 2007. Destijds ontsloeg Renault veel personeel toen de F1 besloot om de motorontwikkeling aan banden te leggen.

Renault op achterstand door beslissing uit 2007

In de categorie 'bijzondere verhalen van Renault' komt Cyril Abiteboul vandaag met een opmerkelijke verklaring voor de matige prestaties van Renault in de afgelopen vier seizoenen.

De oorzaak hiervan ligt al ruim tien jaar geleden. Destijds legde de F1 de ontwikkeling van de motoren aan banden om kosten te besparen. Flavio Briatore, destijds teambaas van Renault, ontsloeg honderden mensen binnen het team.

Cyril Abiteboul wijst dat aan als oorzaak van de achterstand ten opzichte van Mercedes, zo laat hij Auto-Hebdo weten.

"Vandaag betalen we de prijs voor de beslissing van Flavio Briatore in 2007. Hij ontsloeg honderden mensen toen besloten was om de ontwikkeling van de motoren te bevriezen."

"Renault trok zich uiteindelijk als team terug uit de Formule 1 (na 2011) terwijl Mercedes wel doorging met haar ontwikkelingen en Ilmor overnam. Het investeerde in de toekomst met diverse projecten die vooruitliepen op de ontwikkelingen in de F1."

Abiteboul kwam in 2014 aan het roer bij Renault en maakte roerige tijden mee. Na de successen met Red Bull in de periode 2010-2013 zakte de motorleverancier door het ijs met de nieuwe hybride V6-motoren. 

"Sinds ik in aan de leiding sta heb ik ongeveer honderd mensen aangetrokken voor de motorenafdeling. De organisatie is veel beter gestructureerd, met een herverdeling van de verantwoordelijkheden. Mensen moeten nu samenwerken en elkaar direct begrijpen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen