© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Renault sluit terugkeer Kubica in Formule 1 niet uit

15 jul. 2017 07:55 Wanda Bisschop 0 reacties
Lange tijd was het rustig rondom de voormalige Formule 1 coureur Robert Kubica. Een ernstige blessure maakte een vroegtijdige einde aan een veelbelovende Formule 1 carrière. Echter sinds kort wordt er volop gespeculeerd over een terugkeer van Kubica in de koningsklasse van de autosport.

Renault opnieuw onder de indruk van prestaties Kubica tijdens F1 test

Een paar weken geleden verrichtte Kubica voor het eerst testwerkzaamheden voor het team van Renault F1 in Valencia. De Pool legde toen maar liefst 115 ronden af en sindsdien gonst het van de geruchten over een mogelijke terugkeer. Dat werd nog verder versterkt toen bekend werd dat Kubica opnieuw voor de Franse renstal ging testen. Deze test vond afgelopen week plaats. Opnieuw was Renault onder de indruk van de prestaties van Kubica.

Teambaas Abiteboul liet na afloop van de test het volgende aan de pers weten.

"Kubica is nog steeds erg snel, hij rijdt erg consistent en heeft nog steeds de energie, de motivatie en het enthousiasme wat hij altijd heeft gehad. Hoe het nu verder gaat, weten we nog niet. Ik wil geen speculaties in de wereld brengen."

Abiteboul benadrukt dat de huidige auto's wel wat meer van de coureurs vragen dan de 2012-exemplaar waarmee Kubica heeft getest.

“Het testen in deze omstandigheden en het testen in een moderne auto is heel anders."

De grote vraag is natuurlijk of Kubica voldoende hersteld is om daadwerkelijk een comeback te maken. Hoewel Abiteboul zich op de vlakte houdt, laat hij wel het volgende nog los.

"We hebben echter geen obstakels gezien waardoor Kubica niet klaar zou zijn om te racen."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen