Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault stelt teleur in kwalificatie Grand Prix van Bahrein

Nico Hulkenberg en Carlos Sainz halen geen voldoening uit respectievelijk de achtste en tiende tijd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein.

Nico Hulkenberg had eigenlijk ingezet op een plekje bij de beste vijf, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de achtste tijd (zevende plaats op de grid). "In Q3 kreeg ik niet voor elkaar wat me in Q2 wel lukte. Die ronde kon namelijk niet beter, maar ik kon die ronde niet overdoen in het laatste kwalificatiedeel. Als me dat wel was gelukt, hadden we vijfde gestaan." Hulkenberg wil overigens niet al te dramatisch doen over de 'verloren' plekjes: "We hebben vanaf de zevende startplaats nog altijd uitzicht op een goed resultaat. Onze racepace is vergelijkbaar met die van onze concurrenten, maar eigenlijk willen we ze gewoon verslaan."

Carlos Sainz is eveneens niet helemaal tevreden met zijn kwalificatieresultaat, met dat verschil dat hij niet veel beter had verwacht: "Ik loop het hele weekend al een beetje achter de feiten aan met de balans van de auto." "Het lukt me nog niet om in één ronde drie goede sectoren aan elkaar te rijgen. De long runs zien er overigens wel wat beter uit, dus wellicht dat we in de race nog wat kunnen uitrichten."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"