Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault stelt voormalig Michelin-baas aan als nieuwe directeur

Jean-Dominique Senard is de nieuwe voorzitter en directeur van Renault. De Fransman vervangt de in diskrediet geraakte Carlos Ghosn, architect van het huidige Formule 1-team.

Kort nadat Carlos Ghosn heeft besloten officieel als Renault-CEO af te treden, heeft de Franse constructeur in Jean-Dominique Senard diens opvolger aangetrokken. Senard komt over van de Franse bandenfabrikant Michelin.

Ghosn was binnen Renault verantwoordelijk voor de rentree van het merk als fabrieksteam in de Formule 1, maar zit in Japan al een tijdje vast vanwege zijn vermeende rol in een fraudezaak. Desondanks was hij op papier nog altijd CEO van Renault. Tot vandaag. Ghosn legde zijn functie neer, waarop Renault Senard naar voren schoof als de nieuwe voorzitter en directeur van het Franse merk. Renault gaat de taken die Ghosn voorheen had echter in tweeën delen. Senard wordt de nieuwe voorzitter en directeur, Thierry Bollore blijft in zijn rol als CEO de taken uitvoeren die hij bij afwezigheid van Ghosn al van hem had overgenomen. Senard is door Renault belast met de taak om het bestuur van het Franse merk waar nodig te hervormen en de samenwerking met zusterbedrijf Nissan te leiden.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"