© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Renault: 'Strategische gridstraffen incasseren is een optie'

01 mrt. 2018 09:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Motorleverancier Renault staat in 2018 aan de vooravond van een zware opgave. De Franse motorfabrikant kampte in 2017 met de nodige betrouwbaarheidsproblemen en moest diverse malen coureurs voorzien van een nieuwe motor.

Renault overweegt vier motoren in plaats van drie

Het nieuwe Formule 1 seizoen telt maar liefst 21 races maar in tegenstelling tot vorig jaar mogen de coureurs slechts drie motoren gebruiken in plaats van vier.

Weliswaar heeft Liberty Media de limiet op drie motoren gesteld maar Renault houdt er rekening mee dat ze wellicht vier motoren gaan inzetten. Dit betekent dan wel automatisch een gridstraf voor de coureur maar leuke bijkomstigheid is dan wel dat de motor minder teruggeschroefd hoeft te worden.

Renault's teambaas Abiteboul erkent tegenover de pers dan ook dat Renault alle opties openhoudt.

"Het is nog vroeg in het seizoen waardoor ik er nog niet teveel over kwijt wil. We houden alleen wel alle opties open. We willen absoluut niet het prestatiepotentieel terugschroeven vanwege de betrouwbaarheid."

"De regelgeving met betrekking tot de gridstraffen houden we dan ook scherp in de gaten. Deze regels zijn iets flexibeler geworden, iets minder pijnlijk. We houden er in ons plan rekening mee wanneer we mogelijke gridstraffen moeten incasseren en hoe we dat tactisch gezien in ons voordeel kunnen gebruiken."

Abiteboul laat vervolgens nog weten dat Renault voor de openingsrace in Melbourne de planning wil afronden en daarin ook rekening houdt met het aantal motoren.

"Eerst moeten we meer weten over de prestaties van de huidige motor en hoe dit is ten opzichte van de andere teams. Daarna bepalen we het plan voor dit seizoen, dus ook het aantal motoren dat we willen gebruiken. Misschien is het beter om vier in plaats van drie motoren te gebruiken maar het is nog te vroeg om daar echt al iets van te zeggen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen