Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: 'Verbod party modus Mercedes wordt moeilijk'

De party modus van Mercedes blijft de gemoederen bezighouden in de Formule 1. Niet alleen Red Bull wil een verbod op deze setting, maar ook motorleverancier Renault wil veranderingen.

Al vanaf 2017 is er veel te doen omtrent de speciale kwalificatiesetting van Mercedes. Tijdens het beslissende deel van de kwalificatie schroeft het Duitse team het vermogen van de motoren omhoog. Geheel conform de reglementen, maar er hangt nog altijd een verdenking boven het hoofd dat Mercedes en Ferrari olie toevoegen aan de brandstof om zo meer vermogen te krijgen. Iets wat volgens de reglementen verboden is. Concurrent Renault, en motorleverancier van Red Bull, vindt dat er iets moet veranderen. Red Bull opperde deze week om de kwalificatiemodus te verbieden. "Wij hebben dezelfde belangen als Red Bull, maar ik denk dat het erg moeilijk wordt om de kwalificatiemodus te verbieden," laat Abiteboul aan Autosport weten.

"Ik denk dat we eerst het olieverbruik moeten verminderen. Teams mogen 0,6 liter verbruiken, terwijl wij minder dan 0,1 liter verbruiken. Ik zie dan ook niet in waarom we dat olieverbruik niet aan banden leggen." Mocht de FIA het olieverbruik aan banden leggen dan wordt het mogelijke trucje van Mercedes onmogelijk, omdat ze dan teveel olie zouden verbranden.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"