Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault verkiest fabrieksteam boven Red Bull en McLaren

In het nieuwe Formule 1 seizoen legt de Franse motorfabrikant Renault de nadruk op de betrouwbaarheid van de motor. Daarnaast moet de nieuwe motor vooral het eigen fabrieksteam in staat stellen om optimaal te presteren.

Dit jaar kampten niet alleen het eigen fabrieksteam met de nodige motorproblemen, ook Red Bull en Toro Rosso vielen regelmatig uit met een haperende motor. Renault gaat er dan ook alles aan doen om de betrouwbaarheid te verbeteren maar erkent ook dat de belangen van het eigen team voorop staan. Tegenover het Duitse Motorsport Total.com erkent teambaas Abiteboul dat de nieuwe 2018-motor vooral wordt gebouwd met het chassis van Renault als uitgangspunt. "De motor wordt vooral ontwikkeld om optimaal te passen in het Renault-chassis. Het is vrij logisch natuurlijk dat we zelf optimaal van onze investeringen willen profiteren. Daarnaast zal onze motor Red Bull en McLaren helpen om competitief te zijn en ook om sneller te zijn."

In 2018 levert Renault voor het eerst ook motoren aan McLaren. Laatstgenoemde verwacht veel van deze nieuwe samenwerking en ziet vooral Red Bull Racing als graadmeter voor goede prestaties. Volgens Abiteboul is het voor McLaren geen nadeel dat ze pas vrij laat de deal rond hebben gemaakt met Renault. "McLaren is een groot bedrijf dat prima in staat is om snel in te spelen op onze motor. Wat dat betreft voorzie ik echt geen problemen voor McLaren. Ik verwacht dan ook dat het een spannende strijd gaat worden tussen Renault, Red Bull en McLaren."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi