Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: 'Vijf teams strijden om de vierde plek'

Renault zet voor 2018 in op de vierde plaats in het constructeurskampioenschap. Het verwacht echter concurrentie te krijgen van zeker vier andere teams.

Renault's technisch directeur Bob Bell verwacht dat het team flink wat tegenstand zal krijgen in de strijd om de vierde plaats bij de constructeurs. Bell kan daarin dan ook geen favoriet aanwijzen: "We hadden een goede winter, dus dat is goed voor ons eigen humeur. De top drie teams staan weer vooraan, maar daarachter hebben Force India, Toro Rosso, McLaren en Haas het met ons aan de stok voor P4."

Bob Bell vervolgt: "Deze teams doen nauwelijks voor elkaar onder. Het is moeilijk om voor de eerste Grand Prix een voorspelling te doen wie het snelste is achter de grote drie. We zagen in Barcelona natuurlijk niet de echte snelheid van ieder team, maar ik verwacht dat wij kunnen meestrijden om een flink aantal punten." Teambaas Cyril Abiteboul benadrukt dat consistentie en stabiliteit anno 2018 belangrijke factoren zijn voor succes: " Op dat gebied hebben we ons goed verbeterd. We hebben een aerodynamisch hoogstaande auto gebouwd, en ook onder de kap is er veel veranderd." Abiteboul ziet in Nico Hulkenberg en Carlos Sainz het perfecte duo om aan de rijderskant die stabiliteit te waarborgen: "We hebben twee uitstekende, gemotiveerde coureurs die het team goed kennen. Ze gaven zeer gedetailleerde feedback, waarmee we een duidelijke richting op kunnen werken. Voor Melbourne, maar ook voor de races daarna."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden