© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Renault werkt hard aan betrouwbare motor voor 2018

26 okt. 2017 13:45 Wanda Bisschop 0 reacties
De samenwerking tussen Red Bull Racing en Renault kwam dit Formule 1 seizoen verder onder druk te staan. Vooral de betrouwbaarheidsproblemen zorgden voor de nodige frustraties in beide kampen. Motorleverancier Renault werkt er dan ook hard aan om dit probleem in 2018 te voorkomen.

Renault wil betrouwbaarheidsproblemen in 2018 voorkomen

In het huidige Formule 1 seizoen werd vaak wat lacherig gedaan over de betrouwbaarheid van de Honda krachtbron. Toch maakt Renault het op dat gebied nog bonter. Zij leveren natuurlijk niet alleen aan haar eigen fabrieksteam motoren maar ook Red Bull en Toro Rosso rijden met een krachtbron van Renault.

Bij Red Bull was het vooral Max Verstappen die regelmatig zijn race moest staken vanwege een haperende motor. Ook tijdens de GP van Amerika was het weer raak maar dit keer voor Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg.

Motorenchef Remi Taffin erkent dan ook dat Renault dit seizoen de nodige steken heeft laten vallen.

"Natuurlijk hebben we ons verbeterd en stonden we meerdere keren op het podium. Toch moeten we toegeven dat we te vaak problemen hebben gehad met de betrouwbaarheid. Dat moeten we voorkomen in 2018."

Ondanks dat het lopende Formule 1 seizoen op zijn einde loopt, blijft Renault bezig met het optimaliseren van de motor. Speciaal daarvoor werden er in Amerika drie nieuwe motoren beschikbaar gesteld met daarop onderdelen voor de krachtbron van 2018. Onder meer Max Verstappen reed met de verbeterde versie.

Taffin benadrukt dan ook dat er bij Renault hard gewerkt wordt om in 2018 beter voor de dag te komen.

"De introductie van de nieuwe onderdelen in Amerika is een belangrijke stap in de goede richting. Over zo'n vier maanden worden de nieuwe bolides onthuld, het wordt dan ook een drukke tijd."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen