Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault werkt hard aan betrouwbare motor voor 2018

De samenwerking tussen Red Bull Racing en Renault kwam dit Formule 1 seizoen verder onder druk te staan. Vooral de betrouwbaarheidsproblemen zorgden voor de nodige frustraties in beide kampen. Motorleverancier Renault werkt er dan ook hard aan om dit probleem in 2018 te voorkomen.

In het huidige Formule 1 seizoen werd vaak wat lacherig gedaan over de betrouwbaarheid van de Honda krachtbron. Toch maakt Renault het op dat gebied nog bonter. Zij leveren natuurlijk niet alleen aan haar eigen fabrieksteam motoren maar ook Red Bull en Toro Rosso rijden met een krachtbron van Renault. Bij Red Bull was het vooral Max Verstappen die regelmatig zijn race moest staken vanwege een haperende motor. Ook tijdens de GP van Amerika was het weer raak maar dit keer voor Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg. Motorenchef Remi Taffin erkent dan ook dat Renault dit seizoen de nodige steken heeft laten vallen. "Natuurlijk hebben we ons verbeterd en stonden we meerdere keren op het podium. Toch moeten we toegeven dat we te vaak problemen hebben gehad met de betrouwbaarheid. Dat moeten we voorkomen in 2018."

Ondanks dat het lopende Formule 1 seizoen op zijn einde loopt, blijft Renault bezig met het optimaliseren van de motor. Speciaal daarvoor werden er in Amerika drie nieuwe motoren beschikbaar gesteld met daarop onderdelen voor de krachtbron van 2018. Onder meer Max Verstappen reed met de verbeterde versie. Taffin benadrukt dan ook dat er bij Renault hard gewerkt wordt om in 2018 beter voor de dag te komen. "De introductie van de nieuwe onderdelen in Amerika is een belangrijke stap in de goede richting. Over zo'n vier maanden worden de nieuwe bolides onthuld, het wordt dan ook een drukke tijd."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"