Renault: 'Wij willen de wereldtitel veroveren met Ricciardo'

03 aug. 2018 14:51 Ruud Dimmers 6 reacties
De overstap van Daniel Ricciardo naar Renault kwam voor velen als een complete verrasing. Het Franse team heeft haar gedroomde topcoureur binnen en wil nu meer.

De doelstelling van Renault is duidelijk: Meestrijden voor de wereldtitel in 2020. Daarin vertolkt Ricciardo een zeer belangrijke rol, zo laat Jérôme Stoll, President van Renault Sport Racing, weten.

"Renault keerde terug in de Formule 1 om te strijden voor het wereldkampioenschap. Het vastleggen van Ricciardo biedt ons een unieke mogelijkheid om onze doelstellingen te bereiken. We verwelkomen Daniel graag bij ons team en zijn meer gemotiveerd dan ooit te voren."

Managing Director Cyril Abiteboul is eveneens in zijn nopjes met de komst van de Australiër. "Het contracteren van Ricciardo toont eens te meer onze vastberadenheid om snel succesvol te worden in de Formule 1. Het is ook erkenning voor het werk dat wij de afgelopen tweeënhalf jaar al verzet hebben. Daniel is ongelooflijk getalenteerd en charismatisch en is een bonus voor het team."

"We moeten zijn vertrouwen nu terug gaan betalen door hem de best mogelijke auto te leveren. Renault verwelkomt Daniel met ontzettend veel trots in 2019."

Bij Renault wordt Ricciardo teamgenoot van Nico Hülkenberg. Aan het dienstverband van Carlos Sainz, geleend van Red Bull, komt een einde. Onbekend is nog waar de toekomst van de Spanjaard ligt en of hij de vervanger van Ricciardo bij Red Bull wordt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen