Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault wil na 2018 door met Carlos Sainz

Amper één Grand Prix heeft Carlos Sainz gereden voor Renault maar de Franse renstal is nu al in haar nopjes met de Spanjaard. Sainz scoorde direct WK-punten voor Renault tijdens de GP van Amerika en zorgde ervoor dat Renault in de constructeurskampioenschap een plekje opschoof.

Officieel is Carlos Sainz nog steeds in dienst van Red Bull Racing. De Spanjaard wordt alleen voor de resterende races van dit seizoen en voor 2018 uitgeleend aan Renault. Red Bull heeft voor 2018 in ieder geval geen stoeltje vrij voor de talentvolle Spanjaard. In 2019 ligt de situatie anders, tenzij Daniel Ricciardo zijn contract net als Max Verstappen verlengd. Viervoudig wereldkampioen Alain Prost is tegenwoordig als adviseur verbonden aan Renault en ziet een langer verblijf van Sainz wel zitten. Aan Motorsport.com licht hij dit toe. "Natuurlijk kunnen we niet voorkomen dat Red Bull eventueel weer beslag op hem legt maar voor nu zijn we erg tevreden over Carlos. Hij heeft zich in Amerika direct bewezen en punten gescoord. Dat is erg indrukwekkend."

Carlos Sainz vervangt bij Renault Palmer die opnieuw weinig indruk maakte en daarom het veld moest ruimen. Met Sainz en Hülkenberg beschikt het team nu over twee coureurs die elke race voor de punten kunnen strijden. Prost erkent dan ook dat Renault in het klassement lager staat dan verwacht. "Als we direct met twee auto's voor de punten waren gegaan, hadden we vast hoger gestaan. De vijfde plek was dan wel mogelijk geweest, ook al blijft het lastig voorspellen in de Formule 1." In de komende drie races hoopt de Fransman dan ook dat Sainz en Hülkenberg nog zoveel mogelijk punten bijeen sprokkelen. "De auto blijft min of meer hetzelfde maar we willen natuurlijk nog zoveel mogelijk punten scoren in de laatste drie races."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"