Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault wil teleurstelling wegspoelen: "We zijn streng voor onszelf"

Het team van Renault scoorde een mager aantal van zes WK-punten in de Grand Prix van Australië. De werkgever van Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg is vastbesloten om tijdens het tweede treffen van dit seizoen, in de woestijn van Bahrein, beter voor de dag te komen.

Hulkenberg redde het eerste Formule 1-raceweekend van 2019 een beetje met zijn zevende plek. Ricciardo viel halverwege de race al uit, nadat hij enkele seconden na het doven van de startlichten zijn voorvleugel al kapot reed. Teambaas Cyril Abiteboul blikt terug: "Anders waren we blij geweest met een P7 in de eerste race, maar nu waren we wat teleurgesteld. Met deze auto moeten we vooraan in het middenveld vechten."

De Fransman vervolgt: "We zijn vastberaden om meer van ons te laten zien in de Grand Prix van Bahrein. Renault moet onderstrepen dat er stappen voorwaarts zijn gezet op het vlak van de krachtbron en de tweede wedstrijd van dit seizoen biedt een prachtkans om dat te bewijzen. In Bahrein beschikken we overigens ook over enkele aerodynamische updates, waardoor onze wagen beter gebalanceerd en betrouwbaarder zal zijn gedurende de sessies. Zo kunnen onze rijders het maximale uit het pakket halen. We moeten streng zijn voor onszelf." Renault scoorde in 2018 dankzij Hulkenberg acht WK-punten op het Bahrain International Circuit. De Duitser kwam in de editie van vorig seizoen namelijk als zesde over de eindstreep. Met medewerking van Joe van Burik.

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"