Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault wil terug naar vijftien Formule 1 Grand Prixs per jaar

Als het aan Renault ligt, gaat de Formule 1 terug naar vijftien races per jaar. Een ingekorte Grand Prix-kalender komt de exclusiviteit van het kampioenschap ten goede, zo redeneert teambaas Cyril Abiteboul.

Op dit moment telt de Formule 1-kalender 21 races. Vorig week kwam er zelfs een eind aan de eerste triple header uit de geschiedenis. De kalender is vol. Te vol, zo oordeelt Renault-teambaas Cyril Abiteboul. "We zitten nu op het randje van wat we redelijkerwijs aankunnen. We werken nu bijna op routine het kampioenschap af. Dat komt de exclusiviteit van het kampioenschap niet ten goede", zo laat Abiteboul in gesprek met Autosport.com weten.

"De Formule 1 moet iets speciaals blijven, ook naar de fans toe. Ik denk dat een kalender met 21 races daar niet aan bijdraagt. Het enthousiasme en de motivatie van alle betrokkenen ligt nu veel minder hoog dan wanneer we bijvoorbeeld vijftien races per jaar zouden organiseren." Volgens het principe van 'survival of the fittest' zouden volgens Abiteboul bovendien de vijftien beste races van de kalender overeind blijven: "Als je daadwerkelijk zover zou gaan dat je nog maar vijftien races per jaar opneemt in de kalender, dan kun je naar de circuits stappen en zeggen: 'Zes van jullie gaan hun plekje op de kalender verliezen, overtuig ons er maar van dat jullie circuit behouden moet blijven."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"