© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Renault wil topteams verslaan door efficiënter te werken

03 feb. 2018 17:14 Jan van der Burgt 0 reacties
Renault wil de heersende topteams verslaan met maximaal 85% van hun mogelijkheden. Dat stelt teambaas Cyril Abiteboul.

Groei Renault Formule 1-team zal afnemen

Renault is sinds het weer een officieel fabrieksteam werd in 2016 behoorlijk gegroeid en met maar één doel, namelijk het opnieuw verwerven van de status van topteam. Die groei zal zich in 2018 doorzetten, maar met een mindere hoge snelheid. Dat zegt Cyril Abiteboul en gesprek met Autosport.

Uiteindelijk zal het team nooit de omvang krijgen van dat concurrenten Mercedes, Ferrari en Red Bull, maar dat is volgens Abiteboul niet nodig om succesvol te zijn: "Ik stel het team voor de uitdaging om de topteams met 85% van hun capaciteiten te verslaan. Dat zin hem zowel in budget als in mankracht."

"Het is niet nodig om net zo groot te worden als Mercedes of Red Bull, enkel en alleen om net zo groot te zijn", vervolgt de Fransman. "Ik probeer wel hetzelfde te doen als zij, maar dan op een meer efficiënte manier, zoals Renault dat altijd heeft gedaan in de sport. Het mag niet zo zijn dat diegene met de beste middelen automatisch zegeviert."

"Op een gegeven moment ben je als team voldoende gegroeid om de juiste mensen op de juiste plaatsen te kunnen zetten en ook nog flexibel genoeg te zijn om daar dingen in aan te passen. Een werknemersbestand van 700 tot 750 man, moet voor ons genoeg zijn."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen