Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Als ik meer races win blijf ik bij Red Bull, anders niet'

Daniel Ricciardo vergrootte zijn marktwaarde in de Formule 1 enorm met zijn mooie zege in China. De Australiër is vrij man aan het eind van 2018 en speelt dat perfect uit.

Alle drie de topteams zijn geïnteresseerd in de diensten van Ricciardo. Bij Ferrari loopt het contract van de 'oude' Raikkonen af en bij Mercedes krijgt Bottas dit jaar zijn tweede (en laatste) kans om zich te bewijzen. Vanzelfsprekend wil ook Red Bull langer doorgaan met het duo Verstappen-Ricciardo. De Australiër was blij met zijn overwinning en blaakt van het vertrouwen. " Ik wil in de beste auto racen, want dit weekend bewees ik dat ik het waar kan maken als ik de kans krijg. Ik ben bestand tegen de druk", liet Ricciardo aan Channel 10 weten. Daarbij wordt de druk op Red Bull wel verder opgevoerd, want alleen bij successen vindt Ricciardo het team een interessante optie. "Als we nog meer races kunnen winnen met Red Bull dan is dat een aantrekkelijke optie. Als dat niet het geval is dan liggen er waarschijnlijk andere kansen voor me." "Deze overwinning helpt me, maar als we iedere race zesde finishen dit jaar dan is dat geen interessante optie voor mij."

Over het potentieel van de RB14 van Red Bull is de teamgenoot van Max Verstappen nog terughoudend. Gevraagd of hij mee kan doen dit jaar voor de titel durft Daniel niet te zeggen. "Dat is nog erg vroeg om te zeggen. We wonnen dit weekend, maar we moeten dit op een regelmatige basis laten zien. Als we in Baku weer in staat zijn om te winnen, dan zijn we een kanshebber." Vorig seizoen won Ricciardo een knotsgekke GP van Baku na een mooie inhaalrace.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"