Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Austin is het circuit voor veel inhaalacties"

Net als Max Verstappen verheugt ook Daniel Ricciardo zich enorm op de Grote Prijs van Amerika. Niet alleen het land kan hem bekoren maar ook het circuit biedt volop mogelijkheden.

"Wat mij betreft is Austin echt één van de beste circuits van de kalender. Je kunt namelijk maar liefst op vier plekken inhalen!," aldus een enthousiaste Ricciardo in een officiële verklaring van Red Bull.

"Er zijn genoeg circuits waar je amper op één plek kunt inhalen, dus inhalen op vier plekken geeft mij in ieder geval wel extra motivatie. Het motiveert je echt om te racen en te strijden." "Ik hou echt van dit circuit, niet alleen voor ons is het geweldig maar ook voor het publiek. Als je bijvoorbeeld bij bocht 1 zit dan kun je praktisch het hele circuit overzien. Die eerste bocht is sowieso geweldig, zowel om de start te zien maar ook de inhaalacties en je hebt zicht op de pitstops." Niet alleen het circuit geeft de 29-jarige Australiër extra motivatie, ook het vooruitzicht om terug te keren naar Amerika zorgt voor de nodige enthousiasme. "Ook de stad Austin is geweldig want het eten is daar echt heel speciaal. Ik ga jullie geen namen van de restaurants geven waar we komen, want dat zijn er zo veel. Echt, ik kan wel uren praten over Austin maar dat doen we maar niet. Ik kan in ieder geval niet wachten om naar Austin te gaan!"

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden