Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo mysterieus na pijnlijke vroege uitschakeling in kwalificatie

Het was wederom niet de dag van Daniel Ricciardo. De lokale held overschreed track limits en moet vanaf de achttiende plaats aan de Grand Prix van Australië gaan beginnen. En dat terwijl teamgenoot Yuki Tsunoda opnieuw Q3 bereikte...

Ricciardo Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo is niet zo best aan het nieuwe Formule 1-seizoen begonnen en tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië ging het niet veel beter. De thuisrijder moest al zijn uiterste best doen om Q1 overleven en zag uiteindelijk lijdzaam toe hoe de wedstrijdleiding zijn snelste rondetijd afpakte. Ricciardo overschreed track limits en zakte zo weer naar de achttiende plaats. De RB-coureur baalt enorm.

"Ik was in de vierde bocht aan het vechten en voelde dat ik de kerbstone harder raakte dan normaal", vertelt Ricciardo tegenover onder meer RacingNews365. "Dus ik wist dat ik wat wijder zat. Het is grappig, want je doet het en bent het een bocht later alweer vergeten. Ik maakte de ronde af en hoorde het daarna pas. Het duurde even voordat het besef kwam. Vanaf mijn kant was ik blij met de ronde, want ik had het gevoel dat ik er alles had uitgehaald. Uiteindelijk zag ik dat het nog steeds niet goed genoeg was vergeleken met Yuki Tsunoda."

Beste rondje

Tsunoda stootte namelijk weer door naar Q3. Ricciardo houdt de moed erin. "Ik ben nog steeds positief, want ik weet wat die rondjes normaal gesproken betekenen. Ik reed over de streep en wist dat het een goed rondje was. Als je dan kijkt welke rondetijden hij rijdt in Q2, kan ik je nu vertellen dat ik er niet veel meer tienden uit had kunnen halen. Toch moeten we nog steeds wat dingen gaan analyseren. Tot nu toe is het zeker een worsteling geweest."

En dat frustreert Ricciardo. "Mijn tijd werd afgepakt, maar het was zeker mijn beste rondje van dit seizoen. Normaal gesproken is het gewoon goed genoeg voor Q2. In die sessie had ik alleen niet geweten waar ik nog veel tijd had kunnen pakken. Je wint uiteraard wat door de baanevolutie, maar zes of zeven tienden is niet genoeg. Qua balans in de auto voel ik me goed. Ik heb zelfvertrouwen als ik rem. Bij McLaren was ik juist onzeker of ik de auto wel tot de limiet kon pushen. Maar ik zie wel dat ik bepaalde snelheden in de bochten nog niet kan bereiken."

"Ik heb het gevoel dat ik op de limiet zit met de auto als het gaat om full wheel sliding", vervolgt Ricciardo zijn verhaal. "Dus de auto is in balans en ik heb ook het gevoel dat ik op de limiet van het potentieel zit. Na de GP van Saoedi-Arabië heeft het team veel veranderd en gaven ze me nieuwe onderdelen om de problemen op te lossen. Het voelde beter aan, maar ik ben nog niet volledig overtuigd. We worstelen meer in een auto waar ik stiekem best blij mee ben. Het is niet dat ik op specifieke punten worstel. Eigenlijk voelt de auto best fijn aan."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China