© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo baalt: "Mijn race was ineens over"

21 okt. 2018 22:50 Wanda Bisschop 0 reacties
Daniel Ricciardo had vooraf snode plannen voor de GP van de Verenigde Staten. Zijn kwalificatie leverde hem, dankzij de gridstraf van Sebastian Vettel, de vierde startplek op. Het podium lonkte, maar in ronde negen was het ineens over en uit voor de Australiër.

"Het was niet de race waar ik op had gehoopt," aldus een teleurgestelde Ricciardo voor de camera's van Ziggo Sport.

Ricciardo was van plan om direct toe te slaan bij de start, maar kon geen potten breken bij Valtteri Bottas. "Mijn start was wel aardig, in de eerste bocht bleef ik aan de binnenkant en probeerde ik Bottas te pakken. Zijn run naar de tweede bocht was iets beter waardoor ik hem voor moest laten."

Niet veel later kreeg de Australiër het aan de stok met Sebastian Vettel. Uiteindelijk raakten de twee kemphanen elkaar, maar volgens Ricciardo was het gewoon een race-incident.

"Sebastian had een goede run uit bocht 11 en dook er diep in bij bocht 12, maar toen maakte hij een foutje. Ik gaf hem wel de ruimte in bocht 13, daar zaten we nog naast elkaar. Vervolgens zat hij in mijn dode hoek met als gevolg dat we elkaar raakten en hij spinde. Ja, ik gaf hem genoeg ruimte, maar ook dit hoort bij het racen."

Eenmaal verlost van zijn plaaggeest wilde Ricciardo zo snel mogelijk naar voren, maar in ronde negen hield zijn RB14 er plotseling mee op en moest hij zijn race vroegtijdig staken. "Het was denk ik de batterij, want ineens viel alles weg. Het was vergelijkbaar met mijn uitvalbeurt in Bahrein."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen